LeesMees - Beter worden in begrijpend lezen!

Vakgebied & deelgebied:
taal, lezen, begrijpend lezen, winter
doelgroep: groep 6,7 en 8
Producent: LeesMees | meer proeflessen

     

Inhoud:

Met LeesMees kunnen de kinderen wekelijks een test of andere taaloefeningen uitvoeren. LeesMees is leuk, educatief en uitdagend. Met de onderstaande proeftoetsen (bij het thema winter) kunt u ervaren hoe LeesMees werkt!

Proeftoetsen (thema winter):

Oud en Nieuw

Een goede bui

(F)iets veiliger

(S)taken van leerkrachten

Meer informatie over LeesMees
LeesMees is een nieuw online leerplatform voor taal en begrijpend lezen. Met een gratis proefaccount heb je toegang tot alle oefeningen. Van complete Cito-trainingen tot verschillende oefeningen op het gebied van bijvoorbeeld woordenschat, voorspellen, samenvatten, tekstbegrip, signaal- en verwijswoorden: je vindt ze er allemaal en zijn te herkennen aan de kleurrijke vogels.
Wanneer je een aantal toetsen hebt gemaakt, kun je jouw uitgebreide persoonlijke rapport bekijken. Zodoende leer je op welke gebieden je gericht kunt oefenen en in welke onderdelen je uitblinkt! Naast het rapport biedt LeesMees een theorieregister waar je alle belangrijke taalbegrippen kunt opzoeken.
LeesMees is uitgerust met allerlei handige tools, speciaal voor kinderen die kampen met uitdagingen als dyslexie. Gebruik de handige voorleesfunctie wanneer het technisch lezen een belemmering vormt. Stel de tekstweergave geheel naar eigen voorkeuren in om het lezen zo fijn mogelijk te maken!
Ga naar de website voor meer informatie.

facebook 32x32.pngVolg LeesMees via en Facebook.


        
Leermiddelenportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLeermiddelen top 5:
- Timer
- Spelling oefenen
- Filmpjes op tijdsvak
- Lespakketten
- Rekenen
- Actueel lesmateriaal

 

twitterlinkedinPinterest

Leermiddelen PO
Onze Leermiddelendatabase ontsluit voor u op een laag- drempelige wijze al het les- materiaal voor het basis- onderwijs. Uitgelicht worden de o.a. de actuele thema's en leermiddelen.

 

naar de database