Aha! in de klas | Kinderboekenweek 2017

Vakgebied: Techniek en wetenschap
Deelgebied: Kinderboekenweek
Doelgroep: 5 t/m 8
Tijdsduur: 15 min. per vraag


Producent: TechniekT
alent

Inhoud
Kun jij een geest uit de fles toveren? Waarom is het fijn om te griezelen? Hoe ziet de allerengste griezel eruit? Speciaal voor de Kinderboekenweek  2017 ontwikkelde TechniekTalent.nu een aantal nieuwe wetenschap- en techniekvragen. Griezelvragen, helemaal passend bij het thema van dit jaar: ‘Griezelen. Gruwelijk eng!’

Lesmateriaal | ga naar de digibordtool


Elke dag een griezelvraag
Elke dag van de Kinderboekenweek (van 4 t/m 15 oktober) een andere griezelige, enge onderzoeksvraag behandelen in de klas. Durft u het aan? De in totaal acht griezelvragen staan op Ahaindeklas.nu (ga naar overzicht en filter op Kinderboekenweek), een praktische tool met inspirerende lesideeën voor Wetenschap & Techniek. Met deze tool gaan leerkracht en kinderen tijdens een digibordles van slechts 15 minuten samen op zoek naar een antwoord op een vraag. Hiermee beleven zowel leerkracht als leerling gegarandeerd een Aha!-moment.

Voor álle leerkrachten

Leerkrachten vinden het soms lastig om Wetenschap & Techniek in hun lesprogramma in te passen, maar dat is volgens Carla Roos van TechniekTalent.nu niet nodig. Roos: “Alle leerkrachten kunnen Wetenschap & Techniek geven, dus ongeacht of ze alfa of bèta zijn, of ze een talen- of wiskundeknobbel hebben. Bovendien kun je er op ieder moment mee starten, dus ook tijdens de Kinderboekenweek.”

Beginnen met Wetenschap & Techniek was nog nooit zo spannend! Leerkrachten die het aandurven kijken snel op www.ahaindeklas.nu.

Meer informatie over TechniekTalent
TechniekTalent.nu biedt basisscholen praktische ondersteuning bij het invoeren en integreren van Wetenschap & Techniek in het curriculum. Het is heel belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met Wetenschap & Techniek. Uit onderzoek weten we namelijk dat kinderen tussen hun 9e en 14e jaar beroepsbeelden vormen en sommige beroepskeuzes al uitsluiten. Bovendien levert techniek een belangrijke bijdrage aan de talentontwikkeling van kinderen. Onze visie op goed wetens...
Ga naar de website voor meer informatie.

twitter32x32.pngfacebook 32x32.png Volg TechniekTalent.nu via Twitter en Facebook. | Meld je aan voor de nieuwsbrief

        
Leermiddelenportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLeermiddelen top 5:
- Timer
- Spelling oefenen
- Filmpjes op tijdsvak
- Lespakketten
- Rekenen
- Actueel lesmateriaal

 

twitterlinkedinPinterest

Leermiddelen PO
Onze Leermiddelendatabase ontsluit voor u op een laag- drempelige wijze al het les- materiaal voor het basis- onderwijs. Uitgelicht worden de o.a. de actuele thema's en leermiddelen.

 

naar de database