Wilhelmus

Proefles ZangExpress

Vakgebied & deelgebied: Muziek Koningsdag
Doelgroep: 5 t/m 8
Tijdsduur: 2.28 min.
Producent: ZangExpress | meer liedjes van ZangExpress

     

Inhoud
Leer het Wilhelmus met de ZangExpress player!

Digibordtool:

Koning Willem-Alexander wordt dit jaar 50 jaar! Voor ZangExpress een goede reden om het Wilhelmus uit de kast te trekken en eens mooi op te poetsen.Want of je nu op een oranjemarkt staat, stilstaat om te herdenken, Bevrijdingsdag viert of meebrult nét voor de aftrap van een voetbalwedstrijd van Oranje, het loont altijd om het Wilhelmus goed te kennen!

Roosje leert je het volkslied snel aan en bereidt je voor op de verschillende toonsoorten waarin dit lied overal in Nederland wordt gezongen. Ken je het Wilhelmus al goed? Maak dan indruk op je ouders, juf, meester, buren, vrienden en bezoekers van de oranjemarkt door een mooie tweede ('rode') of zelfs derde ('blauwe') stem in te zetten. Dat kan natuurlijk ook met je klas!

Hoe werkt het?
Zing mee met de rode, witte en blauwe stem! In de player vind je alle handige oefenvideo's en juf Roosje warmt je stem goed op in de minizangles.

Meer informatie over ZangExpress
ZangExpress is een digitale methode voor muziekeducatie voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, in combinatie met deskundigheidsbevordering voor de groepsleerkracht.

Het lesmateriaal binnen de beproefde digitale leeromgeving van ZangExpress voldoet aan de kerndoelen (TULE) en volgt de leerdoelen van de SLO leerlijn kunstzinnige vorming voor groep 1 t/m 8.
ZangExpress biedt scholen de mogelijkheid eenvoudig zelf een samenhangend muziekprogramma samen te stellen waarmee alle leerdoelen van de SLO leerlijn behaald kunnen worden.
Lees hier meer over de ZangExpress methode.

Kijk eens in de A-Z Liedjesindex! Hier kun je liedjes beluisteren en als je wilt downloaden via iTunes.
Voor scholen is er het abonnement op Mijn ZangExpress: een digitale lesomgeving voor groep 1 t/m 8 boordevol liedjes en lesmateriaal.
Ga naar de ZangExpress-website.

twitter32x32.pngfacebook 32x32.png Volg ZangExpress viaTwitter of Facebook
 


                 

        
Leermiddelenportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLeermiddelen top 5:
- Timer
- Spelling oefenen
- Filmpjes op tijdsvak
- Lespakketten
- Rekenen
- Actueel lesmateriaal

 

twitterlinkedinPinterest

Leermiddelen PO
Onze Leermiddelendatabase ontsluit voor u op een laag- drempelige wijze al het les- materiaal voor het basis- onderwijs. Uitgelicht worden de o.a. de actuele thema's en leermiddelen.

 

naar de database